Naar fotopagina 'Koppen'


Agenda
Over De Gebroken Spiegel
Over Jeugdtheater Scherven
Palmares
Contact
Palmares

2024
De Gebroken Spiegel
50e verjaardag
Op 25 januari 2024 werd De Gebroken Spiegel gehuldigd voor 50 jaar culturele inzet.
2017
Romeo en Juliet, Jef Depaepe naar William Shakespeare In het kader van het Gouden Meeuw theaterfestival 2016-2017 krijgen vijf spelers van deze coproductie een nominatie: Martine Degraeve voor haar vertolking van Lady Montague, Wouter Leplae voor zijn vertolkingen van Tybalt en Paris, Griet Van Nieuwenhove voor haar vertolking van de voedster, Hugo Lefebvre voor zijn vertolking van vader Lorenzo, en Marta Clarysse voor haar vertolking van Juliet.
2016
Armandus de Zoveelste, Dimitri Leue In het kader van het Gouden Meeuw theaterfestival 2016-2017 ontvangt Jeugdtheater Scherven een Gouden Meeuw voor de volledige productie en ontvangt Alieke Vroman een Gouden Meeuw voor haar vertolkingen van Koningin Mariola, Fee en Koningin van Heureutië. Bovendien was er een nominatie voor volgende spelers: Marta Clarysse (Selalie/Solalie), Isa Versavel (Hermiet & heks) en Emma-Marie Decock (Puur Toeval).
2016
De Klusjesman, Eric Assous In het kader van het Gouden Meeuw theaterfestival 2016-2017 ontvangt De Gebroken Spiegel een Gouden Meeuw voor de volledige productie, en ontvangen Hanne Dierick en Jef Depaepe een Gouden Meeuw voor de vertolkingingen van Julia en van Jean-Pierre Degroote.
2015
Citytrip, Filip Vanluchene De Gebroken Spiegel wordt laureaat van het Gouden Meeuw tornooi editie 2014-2015. Bernard Decock (regisseur) krijgt de prijs van de jury. Daarbovenop zijn er nominaties voor Martine Degraeve, Cynthia Vansteenkiste, Griet Van Nieuwenhove en Jef Depaepe.
2015
Peter Pan, Peter Denyer vert. Koen Wassenaar In het Gouden Meeuw tornooi editie 2014-2015 was een eervolle vermelding voor de volledige cast, een eervolle vermelding voor de volledige technische ploeg (licht, klank, decor, grime, haar, kledij,..) en een nominatie voor Christophe Van Asten en Ine Vanantwerpen voor het concept en de regie.
2013
Midzomernachtsdroom, William Shakespeare De coproductie van De Gebroken Spiegel en Jeugdtheater wint drie Gouden Meeuwen: een voor de volledige productie, een voor Ine Vanantwerpen voor haar vertolking van Linda Spetterkwak en een voor Jasper Vroman, voor zijn vertolking van Puck.
2013
Jungle Book, Rudyard Kipling Jeugdtheater Scherven wint een Gouden Meeuw voor de volledige productie Jungle Book.
2009
Assepoester, Filip Deprez De coproductie van Scherven en De Gebroken Spiegel ontvangt een Sabam/OpenDoek creatie-premie. Ellen Stynen schrijft: 'Assepoester' is het ideale stuk voor wie alles uit de kast wil halen [...]. De tekst heeft al het potentieel om er een groots en amusant spektakel van te maken. Het sprookje wordt vrij getrouw verteld, met hier en daar een knipoog [...] en heel veel fantasierijke toevoegingen. Het is echter nooit tè spitsvondig of te gekunsteld. Ideaal voor een voorstelling met een enthousiaste, jonge en creatieve ploeg.
2006
Pinokkio, Johan Depaepe In het Gouden Meeuw tornooi waaraan Scherven deelnam met Pinokkio is er een eervolle vermelding voor Lisa Van Loo als de Blauwe Dame, voor Jef ‘Gepetto’ Depaepe en voor de ganse groep (regie, kledij, grime, belichting, enz.). Er gaat een nominatie naar Marie Van de Kerckhove en Floor Ameye die de rollen van Fredo en Firmin vertolkten. Ine Vanantwerpen krijgt een Gouden Meeuw voor haar Pinokkio-vertoking.
2005
De Paradijsvogels, Gaston Martens In het Gouden Meeuw tornooi is er een speciale vermelding voor Hanne Dierick en Hugo Lefebvre. Er is een nominatie voor Marc Vanoutryve.
2002
Sneeuwwitje, Stefan Vancraeynest In het Gouden Meeuw tornooi is er een eervolle vermelding voor alle heksen, een eervolle vermelding voor alle dwergen, een eervolle vermelding voor Griet De meulemeester en Hanne Dierick voor hun vertolking van de spinnen, een nominatie voor Olivier Ciers, Lisa Van Loo en Sophie Alsberghe voor hun vertolking van de muizen, een nominatie voor Mieke Berghman voor haar vertolking van Sneeuwwitje en een Gouden Meeuw voor Jef Depaepe voor zijn regie.
2002
Een vijand van het volk, Henrik Ibsen In het achtenveertigste Provinciaal Toneeltornooi behaalt De Gebroken Spiegel minstens 70% van de punten. De vereniging wordt opgenomen in de Derde Afdeling.
1999
Tantes, Cyriel Buysse, Boudewijn Vander Plaetse In het Gouden Meeuw tornooi was er een nominatie voor Jef Depaepe (regie) en voor Griet Van Nieuwenhove (Tante Clémence).
1997
De familie Tot, Istvan Örkeny In het drieënveertigste Provinciaal Toneeltornooi behaalt De Gebroken Spiegel minstens 80% van de punten. De vereniging wordt opgenomen in de Tweede Afdeling.
1993
Een vreemd koppel, Neil Simon De Gebroken Spiegel wordt opgenomen in de Voorbereidende Afdeling van de Provinciale Klassering
1992
Op leven en dood, Brian Clark De Gebroken Spiegel behaalt minder dan 60% van de punten en wordt niet opgenomen in de Provinciale Klassering.
1989
De rekening van het kind, Walter Van den Broeck In het schiftingstornooi van het AWT behaalt de Gebroken Spiegel een Ereprijs van het AWT en krijgt Jan Baert een speciale prijs voor zijn rol van directeur Cyriel van Wezemael.

De Gebroken Spiegel en Scherven - Bellegem